Over mij

Evert Hamming

Evert Hamming (1961) is al jaren betrokken bij (echt)paren. Vele jaren lang leidt hij samen met zijn vrouw Jannette de Marriage Course, een huwelijkscursus met als doel te investeren in relaties. Na de Post HBO opleiding ‘Coaching’ aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en de opleiding tot basistherapeut EFT (zie site: http://www.eft.nl) is hij actief als relatietherapeut. Hij werkt met veel enthousiasme met de methode van EFT. Verbinding is daarbij het kernwoord, verbinding met de twee partners, verbinding tussen de partners en verbinding bij de stellen met de emoties, van zichzelf en van de ander. Het thema ‘emotionele verbinding’ past erg bij Evert.

In de sessies werkt Evert vanuit zijn christelijke levensovertuiging. Gods liefde is zijn vertrekpunt. En tegelijk wil hij geen onderscheid maken tussen stellen die wel of niet christelijk zijn.

Verbinding

Het thema ‘verbinding’ speelt ook door in alle andere relaties die de stellen hebben, in de eerste plaats met hun eventuele kinderen, op het werk, in de straat waar ze wonen. Met dit in het achterhoofd voelt Evert zich sterk gemotiveerd om zich voor veilige en hechte(re) relaties in te zetten. Er gaat veel goeds uit van een sterke relatie.

Huisartspraktijk

Sinds het voorjaar van 2015 werkt Evert ook als POH GGZ in een huisartspraktijk. De huisarts verwijst zijn patiënten met relatieproblemen ter ondersteuning naar Evert. De ondersteuning vindt plaats als onderdeel van de huisartsenzorg in deze praktijk.

Traject

Voordat er met een traject wordt gestart, is er eerst een kennismakingsgesprek. In dat vrijblijvende gesprek wordt besproken wat er speelt en wat er in de therapie aan gedaan kan worden. Op die manier krijg je zicht op wat je verwachten kunt. Na dat gesprek kun je beslissen of je met het traject wilt beginnen of niet. Een traject duurt gemiddeld meestal tussen de 10 en 15 sessies van anderhalf uur.

Kijk ook op de site van EFT Nederland (http://www.eft.nl). Relatietherapie Zwolle  staat ook geregistreerd op http://www.ikzoekchristelijkehulp.nl