EFT Relatietherapie

EFT (Emotionally Focused Therapy ) richt zich op emoties, op het begrijpen van de liefde en op de verbinding tussen de partners. Daarmee onderscheidt EFT zich van andere, traditionele relatietherapievormen. Daar ligt de nadruk op het (beter) communiceren en onderhandelen volgens zorgvuldige spelregels.

Emotionele verbondenheid met EFT relatietherapie

Bij EFT echter gaat het in de eerste plaats om de veilige, emotionele verbondenheid. Emotie is heel bepalend in een relatie. Want emotie wijst de weg naar een behoefte. Wat speelt er, wat is het gevoel erbij, wat heb je nodig, wat is je concrete verzoek aan de ander? Waardoor word je emotioneel geraakt? Wat is je behoefte, wat heb je nodig van de ander? En hoe ga je vragen om wat je zo nodig hebt? Durf je dat nog? Soms ben je als partners zo uit elkaar gegroeid dat je het risico niet of maar ten dele durft te nemen om je hart op tafel te leggen. Voor die emotionele verbinding wil Relatietherapie Zwolle zich met EFT  sterk maken.

Meer lezen over EFT relatietherapie?

Door op de blauwe tabbladen onderaan de pagina te klikken, kun je meer informatie krijgen over EFT relatietherapie. Onder het tabblad ‘Ontstaan EFT’ kun je lezen dat deze relatietherapie door de Canadese relatietherapeute Sue Johnson ontwikkeld is. Zij is de auteur van de bestseller ‘Houd me vast’. Onder ‘Inhoud EFT’ wordt uitvoerig ingegaan op de drie fases van EFT relatietherapie. Hoe je na de eerste fase van het ontdekken van schadelijke patronen in de tweede fase weer tot een veilige manier van verbinden kunt komen. En dan hoe je in de laatste fase ervoor kunt zorgen dat die verbondenheid blijvend is. Onder het derde tabblad ‘Wetenschappelijk onderzoek naar EFT’ lees je over onderzoek dat in de afgelopen jaren naar EFT is gedaan.

 

 

Kijk ook eens op de website van EFT Nederland voor meer informatie.